Contact

Voor meer informatie kunt u het contactformulier invullen. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden. Voor reserveringen en beschikbaarheid van het Bed & Breakfast kunt u terecht op de reserveringspagina.

B&B De Drie Vlasbloemen
Familie de Jongh - de Veij Mestdagh
Hoge der A 7
9712 AC Groningen
Nederland

+31 (0)6 22 38 50 87
info@3vlasbloemen.nl

IBAN: NL76INGB0006051743
BIC: INGBNL2A
KvK: 52695514

Contactformulier

Route

De B&B is gelegen in de Binnenstad West van de Groningen, Hoge der A 7, 9712 AC. De achteringang (voor gasten met een auto) heeft het adres Lutkenieuwstraat 18-20. Invoeren digitale routeplanner: 9712 AZ.

Komend met de auto: Vanuit Assen of Drachten afslag 36 Ring-West (bij hoofdkantoor Gasunie). Daarna 2e afslag Centrum/Schilderswijk / Hoogkerk. Rechtsaf centrum, spoorweg over, na plm 400 meter bij het Gezondheidscentrum / Apotheek linksaf de Friesestraatweg in. Bij stoplicht na 150 meter rechtsaf. Kraneweg uitrijden, bij stoplichten rechtdoor Verlengde Visscherstraat, Visserbrug over. Rechtsaf Hoge der A. Na plm 150 meter links de smalle Turftorenstraat in. Na 100 meter u rechtsaf de nog smallere Lutkenieuwstraat in. Na 100 meter rechtsaf de Kuipersplaats op. Tussen nummer 18 en 20 ziet u twee groene garagedeuren met bel. U kunt ook telefonisch uw aankomst melden op 06 22 38 50 87.

Komend met de trein: Circa 10-15 minuten lopen vanaf het Centraal Station. Looproute: Over de brug bij het Groninger Museum – rechtdoor Ubbo Emmiusstraat – Zuiderdiep oversteken Folkingestraat volgen, bij Vismarkt na de Korenbeurs linksaf. A-Kerkhof Noordzijde – Brugstraat helemaal uitlopen. Voor de A-brug rechtsaf het Hoge der A op.

Berlage Diner
Foto: Martinitoren aan de Grote Markt in Groningen | Door: Ra-smit | Licentie: CC-BY-SA-3.0-NL (wiki)

Groningen Martinistad

Groningen is de hoofdstad van de provincie Groningen in Nederland, en dominerend onderdeel van de gelijknamige gemeente. De stad wordt ook wel de "metropool van het Noorden" genoemd.

De stad heeft 182.000 inwoners (2007) en behoort daarmee tot de 10 grootste steden in Nederland. Het is een stad met veel gevarieerde handel en industrie. Groningen is ook een studentenstad. De Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen hebben samen ruim 40.000 studenten. Groningen is dan ook een 'jonge' stad. De stad is als woonplek in trek bij studenten en jonge, kinderrijke gezinnen.

Groningen heeft het zwaar te verduren gehad tijdens de Tweede Wereldoorlog. Met name de Grote Markt werd tijdens de bevrijding in april 1945 zwaar beschadigd. Het symbool van de stad, de Martinitoren (door de "stadjers" d'Olle Grieze genoemd) en de bijbehorende kerk bleven gespaard, evenals het Goudkantoor en het stadhuis.

Ten oosten van de Grote Markt ligt het Martinikerkhof met het provinciehuis en het Prinsenhof. Achter dat pand ligt de fraaie Prinsentuin met hierin een van de rijkst vormgegeven zonnewijzers van het land.

Aan de westkant van de Grote Markt ligt de Vismarkt. Met name de zuidkant van dit plein bevat een aantal fraaie panden. Het plein wordt aan de westkant begrensd door de Korenbeurs, een verwijzing naar de rijkdom van de provincie in de negentiende eeuw die gebaseerd was op de graanteelt op de vruchtbare zeeklei.

Achter de Korenbeurs verheft zich de Der Aa-kerk, na de Martinikerk de tweede parochiekerk van de historische stad. Iets verder naar het westen, langs het water, of op zijn Gronings het diep, staan langs de Hoge der Aa een aantal fraaie pakhuizen en woonhuizen. Ook langs de Noorderhaven staan dergelijke panden.

Een bijzonder aspect van Groningen zijn de vele hofjes, in Groningen gasthuizen genoemd. De bekendste zijn het Pelstergasthuis en het Pepergasthuis. Het hoofdstation uit 1896, direct buiten de zogenaamde diepenring is een van de fraaiste stations in Nederland.

Er zijn in Groningen veel beeldhouwwerken in de openbare ruimte te zien waaronder enkele van Wladimir de Vries. Ook het beeldenproject van de Rijksuniversiteit Groningen heeft meerdere kunstwerken opgeleverd. Verder bevindt zich bij iedere uitgaande weg van de gemeente een beeld of installatie van het zogenaamde "project stadsmarkeringen" uit 1990.

Bron: Wikipedia


  • Gratis parkeren
  • Unieke locatie
  • Kindvriendelijk
  • WiFi
© 2021 - B&B De Drie Vlasbloemen Giebels & Glas